Watersluizen van Hyon

sep 27, 2018

Al geruime tijd werkt AltNova mee aan de restauratie van de vroegere watersluizen in Hyon nabij Bergen.  Sinds augustus in 2018 zijn de sluizen weer operationeel en op 26 september 2018 was de pers aanwezig voor de officiële inhuldiging. De restauratie van het monument was een langdurig en complex proces, de video is van de hand van TéléMB.  Wij namen voor onze rekening : herstel van 4 type sluizen, inclusief mechanische onderdelen en de wedersamenstelling van de sluisdeuren met smeedijzeren onderdelen en azobé hout.
Is de video hierboven niet zichtbaar? Klik dan hier om de video te herladen.
Julie Scandolo van Origin Architecture & Engineering Group geeft in de video hieronder nog wat meer uitleg over het project. De video’s hier zichtbaar zijn deel van een documentatie van de Franstalige nieuwszender Sudinfo en TéléMB, mocht u geïnteresseerd zijn in deze diepgaandere publicaties klikt u hier (video hieronder) of hier voor de reportage (video links).

Vragen over deze restauratie?

Heeft u vragen wat betreft dit project of had u een gelijkaardige restauratie in gedachten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.