COMBINATIE VAN ambacht & INNOVATIE

AltNova voert restauraties uit van waardevolle metaal- en natuursteenwerken.  Centraal vanuit onze werkhuizen in Zaventem werken we overal in België.  Op die manier zijn we voortdurend bezig met onze specialiteit en bouwen steeds meer know-how op.  Wij zijn een vakkundig en samenhangend team van specialisten met degelijke kennis van traditionele technieken, we passen waar mogelijk nieuwe technologieën toe in ons werk.  AltNova heeft de expertise in huis om verdwenen voorwerpen en constructies in giet- & smeedijzer en /of natuursteen te reconstrueren conform het origineel.

Smeedwerk & gietijzer

Restauratie van historisch waarde-volle metaalwerken : poorten en  hekwerken in smeedijzer en balkons in gietijzer.

Nieuw fabrikaat van verdwenen ijzerwerken op basis van oude foto’s, of nog volgens eigen inzichten met een knipoog naar stijlen als Art Deco, Art Nouveau, Louis XIV, XV…

Natuursteenwerken

Oude metaalwerken zijn  nagenoeg altijd verankerd in natuursteen.   Verroeste metalen elementen zijn de oorzaak van veel steenschade.  

Herstel van bestaande sculpturen, sokkels, kolommen volgens de regels van de kunst en identieke kopieën van ontbrekende stukken natuursteen.

Hang- en sluitwerk op maat

Identieke kopieën van ontbrekende raampompen, espagnoletten,… in gietijzer en non-ferro (brons, messing).

We maken gebruik van 3D-scan en print technieken om tot het model te komen.  Variaties op bestaande elementen, of nog geschaalde modellen zijn mogelijk.

Monumentrestauratie

Restauratie van bouwkundig erfgoed vereist in veel gevallen een globale aanpak van metaalwerken, natuursteen, metsel- en betonwerken.  

AltNova verzorgt de coördinatie van de verschillende disciplines, met de nodige aandacht voor de erfgoed filosofie.

Hedendaagse constructies, bvb combinatie van hout met metaal

Hedendaagse metaalwerken

Combinatie van metaal en hout, al dan niet met glas.  Op werven waar tegelijkertijd restauratiewerken worden uitgevoerd, heeft dit het voordeel van slechts één gesprekspartner.  

Nauwkeurige opmeting en eigen studie- en tekendienst

RESTAURATIE STALEN SCHRIJNWERK

Grondige restauraties van stalen inkomdeuren (smeedijzeren voordeuren bv.) en raampartijen.

Ontbrekende onderdelen worden conform het origineel bijgemaakt, we plaatsen veiligheidsglas of na wijziging van de glaslatten thermisch isolerende beglazing.   

Dien een offerteaanvraag in

Wij staan open voor uw vragen en/of offerteaanvragen.